Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

İsmail Uğur'un TV kanalı soru önergesi verdirdi

İsmail Uğur

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur'un oğlu İsmail Uğur'un sahibi olduğu televizyon kanalı ile ilgili iddiaların Balıkesir kamuoyuna yansıması üzerine konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur’un oğlu İsmail Uğur’un sahibi olduğu televizyon kanalı ile ilgili iddiaların Balıkesir kamuoyuna yansıması üzerine konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu.
Havutça, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve AK Partili 14 ilçe belediyesinin İsmail Uğur’un olduğu bilinen televizyon kanalına kamera ve ekipman alınması iddialarının açıklığa kavuşmasını istedi.
Havutça, Başbakan Davuoğlu’na şu soruları yöneltti: “Balıkesir’in AKP mensubu olan 14 ilçe belediye başkanlığı tarafından İsmail Uğur’un sahibi olduğu söz konusu televizyon kanalına kamera ya da televizyon kanalında kullanılmak üzere ekipman satın aldı mı ya da televizyon ekipmanları alınması için herhangi bir ad altında para verdiler mi? AKP mensubu 14 ilçe belediye başkanlığı hangi mevzuat hükümlerince söz konusu televizyon kanalına kamera veya ekipman satın aldı ya da satın alınması için para verdi? İsmail Uğur’un sahibi olduğu söz konusu televizyon kanalının aylık masrafları, uydu yayını kiraları, personel giderleri ve benzeri giderlerinin karşılanması için bu 14 ilçe belediyesinin 5 bin TL ödeyeceği iddiası ile ilgili hangi hukuki işlemi yaptınız? Bu talimatı kim, hangi mevzuat hükümlerince verdi? Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 14 ilçe belediye başkanlığı personelinden söz konusu televizyon kanalına özel olarak hangi işleri yapmakta veya hangi hizmetleri vermektedir? Bu iş veya hizmetlerin talimatı kim tarafından verilmiştir? Söz konusu iddialarla ilgili yapılacak tahkikat yapılması için talimat verecek misiniz?”



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı